Amerikansk sommarpaj

Serverar: 8 portioner

Även mitt i veckan finns det tid för en dessert, speciellt då den är fylld av frukt och enkel att laga.

Ingredienser

  • 300 g hallon, frysta
  • 2 medelstora syrliga äpplen
  • 4 tsk maizena
  • Topping
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk finhackad mandel
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Tina hallonen och spara ½ dl av hallonens saft. Skala, kärna och skiva äpplena. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en 24 cm stor form med matfett.
    2. Vispa ihop hallonsaft och maizena i en teflonstekpanna. Tillsätt äppelskivorna, stek dem på medelvärme under omrörning tills de är mjuka.
    3. Blanda ihop hallonen och äpplena. Koka upp dem under omrörning tills de är genomvarma. Häll fruktblandningen i den smorda formen.
    4. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och finhackad mandel i en skål. Blanda ner socker och rivet citronskal. Smält matfettet och blanda ner i mjölblandningen. Rör ner mjölken lite i taget tills det blir en jämn smet.
    5. Bred smeten över fruktblandningen. Lämna 1½ cm av kanten fri. Baka tills degen är gyllene, ca 20 minuter. Sätt pajen på ett galler och låt svalna. Servera med till exempel vispgrädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben