Sommarpaj med skinka

Serverar: 4 portioner

Detta är en läckert fylld paj på GI-vis.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 125 g smör
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 morot i slantar
  • 200 g gröna ärter
  • 200 g tärnad skinka
  • 3 ägg
  • 200 g krämig färskost, light
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mixa samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt gärna vila en stund i kylen medan du förbereder fyllningen.
    2. Lägg paprika, morötter, ärter och skinka i pajformen. Vispa försiktigt samman ägg och färskost, krydda med salt och peppar och häll blandningen i pajformen. Grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben