Amerikanska blåbärsmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Härligt goda muffins som man snabbt rör ihop.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl blåbär
  • 25 g mandelspån
  • Instruktioner

    Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Fyll smeten till hälften i 12 stora muffinsformar Tryck i bären med en sked. Har provat att blanda bären i smeten - tycker inte att det blir lika bra då många bär då hamnar i botten och runt kanterna. Strö över mandelspån. Grädda i 200°C, ca 18 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    blunda 1 mars 2009

    Kanongoda muffins som är lika goda med hallon i!!!! Har blivit en favorit bland hela släkten. Tack för godsakerna :)

    purplebieber 3 april 2011

    jätte goda muffins!! :) faktiskt dom godaste jag har ätit på väldigt länge!

    aliciaisthebest 3 april 2011

    Otroligt fina och goda!! :) Dock var gräddningstiden lite konstig, muffinsen blev bruna långt innan de var färdiga inuti, så om man har ganska stora formar borde man ha lägre värme under en längre tid :)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben