Amerikanska blåbärsmuffins

Serverar: 6-12 portioner

Goda, saftiga muffins som har fått bra betyg av sambo och vänner. Kan bli 6 stora muffins eller 12 mindre. Goda både med och utan frosting.

Ingredienser

  • Muffins
  • 50 g smör eller margarin
  • 250 g kesella vanilj
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g blåbär (ca 2 dl)
  • Frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 100 g naturell philadelphiaost
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • Ev karamellfärg i valfri färg
  • Bär eller strössel till garnering
  • Instruktioner

    1. Muffins: Blanda smör smör, kesella och socker. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten.
    2. Fyll smeten i en smord muffinspanna eller i pappersformar i pannan. Tryck i blåbären med en sked. Grädda i 175°C, ca 20-25 min. Låt svalna i pannan innan de lossas.
    3. Frosting: Rör smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft till en krämig massa. Rör i philadelphiaost . Tillsätt eventuellt karamellfärg.
    4. Tag upp muffinsen ur pannan och bred eller spritsa på frostingen. Dekorera med bär eller strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben