Amoz fetaostfyllda ytterfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En egen "skapelse" som blev riktigt god!

Ingredienser

  • 600-800 g ytterfilè eller fläskfilè
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 10 torkade aprikoser
  • 222 g ananasringar (1 liten burk)
  • 10 chilimarinerade vitlöksklyftor
  • 200 g fetaost
  • 140 g bacon, (1 förp)
  • 1 dl cashewnötter (saltade, rostade)
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl naturell yoghurt
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk sweet chili
  • 2 tsk mango chutney
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna och skär en skåra längs med utan att skära igenom.
    2. Hacka den marinerade vitlöken och skär fetaosten i små bitar. Fyll skårorna med ost och vitlök. Sno baconskivor runt filéerna.
    3. Skär paprika och lök i strimlor och kör det tillsammans med aprikoserna i lite smörolja 5 minuter i micron.
    4. Lägg filéerna i en ugnsfast form och fördela paprika, lök och aprikoser runtom. Skär ananasringarna i bitar och lägg det också runtom.
    5. Vispa samman grädde, youghurt, soja, sweet chili, mango chutney och den rivna osten. Häll blandningen över köttet och strö sist över nötterna.
    6. Gratinera på andra falsen nedifrån ca 45 minuter i 200-225 grader. Servera ris till. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben