Amoz kryddiga kycklingfilé med smörbakad nypotatis
Kycklingfiléer är ju tacksamt att göra olika rätter av, bara att släppa fram fantasin. Den här rätten blev enligt mannen/försökskaninen fullt godkänt:).
Nu när den nya potatisen är så mjäll och fin, blir det jättegott att ugnsbaka den.
Ingredienser
2 kycklingfiléer (stora)
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipulver
2 tsk vitlökssalt
Smör
1 brk wokgrönsaker 425 g
1 brk skivade champinjoner 184 g
1 påse hel mozzarella 125 g
3 dl grädde
1 msk kinesisk soja
½ msk balsamvinäger
½ msk worcestersauce
½ msk kejup manis
8-10 små nypotatis
Smör
Grovsalt (flingsalt)
Instruktioner
- Skär de tinade kycklingfiléerna i fyra bitar ( 8 sammanlagt). Blanda alla kryddorna på en tallrik och vänd köttet där i. Bryn lätt runtom på medelstark värme.
Lägg över kycklingen i en eldfast form.
Häll av spadet på wokgrönsakerna och svampen. Fräs det ca 5 min i stekpannan. Fördela det runt köttet.
Skiva mozzarellan i 8 skivor och toppa köttet med osten.
Blanda grädde,soja,balsamvinäger,worcestersauce och ketjup manis och häll det runt kycklingen.
- Borsta potatisen ren och halvera den. Smält lite smör och häll i en eldfast form. Lägg i potatisen och vänd runt dem i det smälta smöret. Salta och lägg på ett par klickar smör till.
- Sätt in båda formarna i ugn på 200-225° ca 25-30 min.
- Servera med sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)