Amoz kryddiga kycklingfilé med smörbakad nypotatis

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

Kycklingfiléer är ju tacksamt att göra olika rätter av, bara att släppa fram fantasin. Den här rätten blev enligt mannen/försökskaninen fullt godkänt:). Nu när den nya potatisen är så mjäll och fin, blir det jättegott att ugnsbaka den.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer (stora)
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk vitlökssalt
  • Smör
  • 1 brk wokgrönsaker 425 g
  • 1 brk skivade champinjoner 184 g
  • 1 påse hel mozzarella 125 g
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ msk worcestersauce
  • ½ msk kejup manis
  • 8-10 små nypotatis
  • Smör
  • Grovsalt (flingsalt)
  • Instruktioner

    1. Skär de tinade kycklingfiléerna i fyra bitar ( 8 sammanlagt). Blanda alla kryddorna på en tallrik och vänd köttet där i. Bryn lätt runtom på medelstark värme. Lägg över kycklingen i en eldfast form. Häll av spadet på wokgrönsakerna och svampen. Fräs det ca 5 min i stekpannan. Fördela det runt köttet. Skiva mozzarellan i 8 skivor och toppa köttet med osten. Blanda grädde,soja,balsamvinäger,worcestersauce och ketjup manis och häll det runt kycklingen.
    2. Borsta potatisen ren och halvera den. Smält lite smör och häll i en eldfast form. Lägg i potatisen och vänd runt dem i det smälta smöret. Salta och lägg på ett par klickar smör till.
    3. Sätt in båda formarna i ugn på 200-225° ca 25-30 min.
    4. Servera med sallad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben