Amoz mustiga gratäng.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Denna rätt ska stå i ugnen ca 1½ timme, men är annars väldigt lätt att göra. Och resultatet blir helt underbart gott!!!

Ingredienser

  • 600 g ytterfilé
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • ½ dl soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Skiva filén i cm-tjocka skivor. Lägg dem i en ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, grädde, soja och sambal oelek och häll över köttet så det täcker. Gratinera i 175° i 1 ½ timme.
    2. Servera ris och en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    kekke46 5 november 2010

    Håller med dig helt underbar. Hade en ytterfilé i frysen och testade ditt recept. Kommer att göra det flera gånger. Du får fem poäng av mig.

    Lotta1961 12 februari 2011

    Jättegod rätt.Fileerna blev möra och fina. Pojkarna min a tyckte det var jättegott. Klart en femma!

    lenasj65 13 februari 2012

    Tyckte detta var ett gott o enkelt recept

    molsson 30 mars 2012

    Lättlagat med några få ingredienser och underbart gott, 5 points!!!

    Scrapkuben 24 maj 2012

    Blir nästan ännu godare med karré! Även den som inte gillar Karré gör det när man lagar det så här!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben