Anaheimbiffar med ädelostsås och färskpotatis

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Anaheim är en smakrik, svag (ca 1000 Scoville) chili med massor av god smak. Du hittar den i välsorterade mataffärer (jag köper min på Östermalmshallen). Annars kan t ex Cascabell fungera bra också.

Ingredienser

  • Biffar
  • 800 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 2 msk Anaheim Chili (el motsv)
  • 1 tsk nykrossad sichuan- eller svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Ädelostsås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 140 g Kvibille Grädd
  • 2 tsk torkad basilika
  • Färskpotatis i önskad mängd
  • Instruktioner

    1. Biffar: Blanda köttfärs, finhackad lök, ägg, chili och den nykrossade pepparn till en bra smet. Forma till biffar och stek på medelvärme i 3-4 minuter per sida, eller tills de fått fin färg.
    2. Ädelostsås: Krossa basilikan med nyporna i handen (eller mortla om du känner dig osäker) och blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt småsjuda några minuter.
    3. Potatis: Koka på ditt favoritsätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben