Ananas- och chilismör

Serverar: 6-8 portioner

Ett kryddsmör med lite sting i. Passar till exempel till grillad lax eller grillad sötpotatis.

Ingredienser

  • 220 g krossad ananas på burk
  • 1 röd chili, t ex spansk peppar
  • 100 g smör, rumstempererat
  • ½ tsk örtsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Låt ananasen rinna av ordentligt. Tryck ut så mycket vätska som möjligt. Kärna ur och finhacka chilin.
    2. Blanda samtliga ingredienser. Rulla in smöret i smörgås- eller bakplåtspapper och forma till en rulle.
    3. Lägg in rullen i frysen, där den kan förvaras tills den ska användas. Ta ut den i rumstemperatur ca 15 minuter före serveringen. Smöret håller upp till två månader i frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben