Ananasfromage med valnötskrisp och hallon

Serverar: 6 portioner

Len mousse med knaprigt smul blir en bra kombination i denna supergoda dessert!

Ingredienser

  • 5 gelatinblad
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 425 g krossad ananas i egen juice, (1 burk)
  • Pressad saft av 1 lime
  • 1-2 msk hackad, syltad ingefära
  • 2 dl vispgrädde
  • Valnötskrisp
  • 100 g valnötter
  • 1 dl socker
  • 1 msk glykos
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Garnering
  • Hallon
  • Färsk ananas
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda ägg och äggulor med socker och vispa kraftigt till ett tjockt och pösigt skum. Häll av lite av ananasjuicen från burken. Tillsätt ananaskross och citronsaft och rör om.
    2. Krama ur gelatinbladen och smält dem ca 10 sekunder i en kopp i mikron eller i en kastrull på spisen. Blanda det med 2 dl av äggsmeten och vänd sedan ner blandningen i resten av äggsmeten.
    3. Vispa grädden till ett medelhårt skum och blanda ner i smeten. Fördela smeten i höga portionsglas och ställ in i kylen i minst 4 timmar.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Hacka nötterna och blanda med socker, glykos och smör i en kastrull. Rör om och tillsätt mjöl och mjölk när smöret smält. Låt sjuda 2 minuter under omrörning.
    6. Klicka ut teskedsstora klickar av smeten på bakplåtspapper. Lägg inte klickarna för tätt, 12 stycken på en plåt är lagom.
    7. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt flarnen svalna på plåten.
    8. Ta ut fromagen ur kylen och garnera med krossade valnötsflarn, en skiva färsk ananas och hallon. Servera extra flarn vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben