Ananasfromage på mandelbotten

Serverar: 10 portioner

En frisk och härlig smak!

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g skalad mald mandel
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 äggvitor
  • Fromage
  • 2-­2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 1 burk krossad ananas, ca 400 g
  • Saft av 1/2 citron
  • 5 gelatinblad blötlagda i kallt vatten
  • Garnering
  • Ananas
  • Kiwi
  • Citronmeliss
  • Cocktailbär
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner mandeln blandad med sockret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
    3. Grädda nederst i ugnen i ca 20 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Diska formen.
    4. Fromage: Dela gulor och vitor. Vispa gulor och socker pösigt. Vispa vitor och grädde var för sig.
    5. Blanda ner ananaskross och citronsaft i äggulesmeten. Smält det urkramade gelatinet på svag värme. Rör ner detta i smeten.
    6. Blanda först ner grädde och sist försiktigt vitorna i äggsmeten. Lägg tillbaka kakan i formen och bred fromagen över. Släta till ytan och ställ kallt i minst 2-­3 timmar.
    7. Ta desserten ur formen och garnera

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben