Chokladpraliner med apelsin

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

En riktig godbit! Jag är inte så förtjust i mandelmassa, men denna bakade pralin är ett måste till gottebordet till jul och nyår! Jag brukar inte göra bitarna så stora. Har även lite större form ibland, men bitarna blir då lite plattare som på bilden.

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 250 g riven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 msk mjöl
  • ½ sk bakpulver
  • 50 g smör
  • Fyllning och garnering
  • 2 msk apelsinlikör eller apelsinjuice
  • 300 g blockchoklad
  • Syltade apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Blanda mandelmassa och ägg för hand eller i matberedare. Rör i mjöl, bakpulver och rumsvarmt smör och arbeta smeten slät. Bred ut i en pappersklädd form, ca 15-20 cm. Grädda i 200 grader i 15-18 min. Låt kallna.
    2. Droppa likör/juice över kakbotten och skär upp i lagom fyrkanter. Smält blockchokladen i en kastrull över vattenbad eller i micron.
    3. Doppa ner kakorna med hjälp av två gafflar, låt droppa av och lägg på bakplåtspapper. Garnera med syltade apelsinskal innan de stelnar. Låt stelna i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben