Chokladpraliner med apelsin
En riktig godbit! Jag är inte så förtjust i mandelmassa, men denna bakade pralin är ett måste till gottebordet till jul och nyår!
Jag brukar inte göra bitarna så stora. Har även lite större form ibland, men bitarna blir då lite plattare som på bilden.
Ingredienser
Mandelbotten
250 g riven mandelmassa
2 ägg
2 msk mjöl
½ sk bakpulver
50 g smör
Fyllning och garnering
2 msk apelsinlikör eller apelsinjuice
300 g blockchoklad
Syltade apelsinskal
Instruktioner
- Blanda mandelmassa och ägg för hand eller i matberedare. Rör i mjöl, bakpulver och rumsvarmt smör och arbeta smeten slät.
Bred ut i en pappersklädd form, ca 15-20 cm.
Grädda i 200 grader i 15-18 min.
Låt kallna.
- Droppa likör/juice över kakbotten och skär upp i lagom fyrkanter.
Smält blockchokladen i en kastrull över vattenbad eller i micron.
- Doppa ner kakorna med hjälp av två gafflar, låt droppa av och lägg på bakplåtspapper. Garnera med syltade apelsinskal innan de stelnar.
Låt stelna i kylskåp.
Liknande recept
Kommentarer (0)