Ananasfylld quesadilla med parmesansås

Serverar: 4 portioner

Fräsch och underbart gott. Härlig sötma möter hetta.

Ingredienser

  • 1 burk krossad ananas, 439 g
  • 250 g strimlad ostronskivling (ev champinjoner)
  • 20 g smör
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 2 dl hackad purjolök
  • 2 dl kesella
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tortillabröd
  • Olivolja
  • Sås
  • 2 dl mellangrädde
  • 2½ dl riven parmesan
  • ½ dl soltorkade tomater
  • Instruktioner

    1. Häll av ananasen i en sil.
    2. Bryn svampen i smör och låt svalna. Blanda samman ananas, gräslök, vitlök, purjolök, kesella och svamp. Smaka av med salt och peppar.
    3. Fördela blandningen på två tortillas och lägg två tortillas ovanpå. Stek tortillakakan gyllenbrun i stekpanna på bägge sidor i olja.
    4. Såsen: Strimla de soltorkade tomaterna. Koka ihop grädde, parmesan och tomater i en kastrull. Koka i ca 15 minuter tills såsen tjocknar. Skär quesadillakakan i tårtbitar, servera med lite sallad och parmesansås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben