Ananasglass med chokladsås

Serverar: 8 portioner

En utsökt god och vacker dessert. Svagt guldfärgad glass, serverad med bär i klara färger. En läcker chokladsås lockar vid sidan om, täckt med ett litet snöfall av mandelflingor.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl tjock grädde
  • 1 burk krossad ananas , ca 440 g
  • Sås
  • 1½ dl vatten
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl kakao
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 ask mandelspån
  • Ev 2 msk konjak
  • Blåa vindruvor
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Lägg äggulor, socker och vaniljsocker i en skål och vispa smeten pösig. Tillsätt grädde och ananas med sin lag.
    2. Häll smeten i glassmaskinen och kör ca 35 minuter. Häll över glassen i en form och låt glassen stå 4 timmar i frysen. Sätt formen i kylskåp 30 minuter innan serveringen och sedan 5-10 minuter i rumstemperatur. Stjälp upp på fat och garnera.
    3. Häll vatten, socker och kakao till såsen i en tjockbottnad kastrull. Värm under ständig omrörning på medelstark värme.
    4. Låt såsen koka 1-2 minuter men se till så att den inte bränner vid i bottnen. Tillsätt matfett och låt såsen kallna. Förbered gärna hit och förvara såsen i kylskåp.
    5. Rosta mandeln på plåt i 175 grader, 5 minuter. Häll upp chokladsåsen - varm eller kall - i en serveringsskål och blanda ev ner konjak. Strö mandelspån över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben