Ananaskaka
Serverar:
10-12 portioner
Tid:
1 timme
Denna kaka har jag inte provat men jag ska.
Ingredienser
Matfett till formen
1 brk ananasringar, 4-5 st
½-1 dl socker
Cocktailbär, röda
125 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
½ dl ananasjuice
Instruktioner
Ugnstemperatur 175º
Täck botten på en rund form, ca 1,5 liter med bakplåtspapper. Smörj papperet och formens kanter.
Låt anansen rinna av. Strö socker i botten på formen. Lägg ananasringar i sockret och cocktailbär i hålen.
Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder under omrörning.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten växelvis med ananasjuicen. Klicka smeten över frukten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Tag ut kakan och droppa lite ananasjuice över så att den blir saftig.
Låt kallna i formen. Stjälp upp och servera med vispad grädde.
Liknande recept
Ananaskaka
5
30 min
8
3
Ananaskaka med cocostäcke
5
30
Ananaskaka i långpanna
4.1
30-40
8
Glaserad ananaskaka med glasyr.
Ananaskaka
1 h 25 min
Ananaskaka med hasselnötter
5
1
1
Ananaskaka
5
10-12
5
Ananaskaka upp och ner
1
Ananaskaka
30 min
7-8
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!