Ananaskaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Denna kaka har jag inte provat men jag ska.

Ingredienser

  • Matfett till formen
  • 1 brk ananasringar, 4-5 st
  • ½-1 dl socker
  • Cocktailbär, röda
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vanillinsocker
  • ½ dl ananasjuice
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 175º
    2. Täck botten på en rund form, ca 1,5 liter med bakplåtspapper. Smörj papperet och formens kanter.
    3. Låt anansen rinna av. Strö socker i botten på formen. Lägg ananasringar i sockret och cocktailbär i hålen.
    4. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder under omrörning.
    5. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten växelvis med ananasjuicen. Klicka smeten över frukten i formen.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Tag ut kakan och droppa lite ananasjuice över så att den blir saftig.
    7. Låt kallna i formen. Stjälp upp och servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3
    30 min
    7-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben