Ananaskaka

Tid: 45 minuter

Den är väldigt god och lätt att göra

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl kallt vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl kokos
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 burk krossad ananas
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vatten, vetemjöl och bakpulver. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Gräddas i 175- 200 grader, i ca 35 minuter. Ta ut kakan när den är torr.
    2. Glasyr: Smält smör i en kastrull. Tillsätt ägg, kokos och vaniljsocker. Sjud.
    3. Bred över ananasen, därefter glasyren. In i ugnen ca 10 min, ev höj temperaturen något. Lycka till!
    4. P.S Utan ananas och glasyr är det en utmärkt tårtbotten.

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3
    30 min
    7-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben