Ananaskaka med kokosglasyr

Serverar: 12-14 portioner

Saftig ananaskaka täckt med läcker glasyr som toppas med riven kokos för extra god smak.

Ingredienser

  • 5-6 ananasringar, konserverade i sockerlag
  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl
  • 100 g smör, smält
  • 1 dl filmjölk
  • 1 dl ananasspad från konservburken
  • Glasyr
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 35 g smör, smält
  • 3-4 tsk ananasspad från konservburken
  • Garnering
  • Riven kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Häll av ananasspadet i ett glas (används till kakan och glasyren) Skär ananasringarna i små bitar. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mortlad kardemumma, vaniljsocker, bikarbonat och vetemjöl. Rör ner mjölblandningen, smält smör, filmjölk samt ananasbitar och spad i smeten. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den kallna i formen.
    3. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar.
    4. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben