Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Dela degen i 2 bitar och forma till siktkakor.
Ta ut ett hål i brödens mitt (ca 4 cm/diameter). Nagga kakorna med en brödnagg eller gaffel. Mjöla och låt jäsa under duk i 30 minuter. Grädda i 225 graders ugnsvärme ca 12 minuter
Sitter här just nu med ett precis uttaget bröd med endast becel på .. Åhh så gott! Och enkelt!
Fick bra betyg av barnen med 3 av 4 gillade den.
bellan6821 mars 2008
Riktigt saftigt och gott bröd! Det kommer att bli en lördags favorit. Alla familjemedlemmar smaskar i sig för fullt nu!! Tack!
mammakavat19 januari 2009
Gott och lättbakat!
Kommer att bakas flera gånger i mitt kök !
Tack!
Tiol6 mars 2009
Supergott bröd. Jag hade inte bakat matbröd på länge, och gjorde 4-dubbel sats, det blev perfekt. Dock skall jag ta i lite mer salt nästa gång, men det är olika hur mycket mansalt vill ha. Men väldigt lättbakat bröd.
Tack för detta receptet.
ylwa25 februari 2011
Super enkelt att baka och jätte gott att äta,blir inte sista gången jag gör detta bröd.
kunde jag skulle jag sätta en 10.
epi30 september 2011
Ett bra recept med få ingredienser positivt att det inte är sötat med sirap eller socker. Behövde jäsas 40 minuter som" kakor" för mig. De är höga och fina precis som man vill ha dem. Synd att man inte kan fråga recept skrivaren om han hon har penslat dem med lite vatten eller smör när de kom ut.
Ernstegon5 juli 2022
Vad är det här för skoj? 3 dl vatten och ca 5 dl mjöl blir över huvud tagen inte en deg, utan en smet som inte går att arbeta och forma till kakor. Jag håller precis på att testa, så jag vet. Mitt bakbord är komplett nersölat, jag har ödslat bort 5 dl mjöl, och vet inte om det på något sätt går att rädda det hela.
Det måste användas betydligt mer än 5 dl mjöl. De som har kommenterat före mig tycks ha lyckats bra, har de verkligen följt receptet ovan?
Sitter här just nu med ett precis uttaget bröd med endast becel på .. Åhh så gott! Och enkelt! Fick bra betyg av barnen med 3 av 4 gillade den.
Riktigt saftigt och gott bröd! Det kommer att bli en lördags favorit. Alla familjemedlemmar smaskar i sig för fullt nu!! Tack!
Gott och lättbakat! Kommer att bakas flera gånger i mitt kök ! Tack!
Supergott bröd. Jag hade inte bakat matbröd på länge, och gjorde 4-dubbel sats, det blev perfekt. Dock skall jag ta i lite mer salt nästa gång, men det är olika hur mycket mansalt vill ha. Men väldigt lättbakat bröd. Tack för detta receptet.
Super enkelt att baka och jätte gott att äta,blir inte sista gången jag gör detta bröd. kunde jag skulle jag sätta en 10.
Ett bra recept med få ingredienser positivt att det inte är sötat med sirap eller socker. Behövde jäsas 40 minuter som" kakor" för mig. De är höga och fina precis som man vill ha dem. Synd att man inte kan fråga recept skrivaren om han hon har penslat dem med lite vatten eller smör när de kom ut.
Vad är det här för skoj? 3 dl vatten och ca 5 dl mjöl blir över huvud tagen inte en deg, utan en smet som inte går att arbeta och forma till kakor. Jag håller precis på att testa, så jag vet. Mitt bakbord är komplett nersölat, jag har ödslat bort 5 dl mjöl, och vet inte om det på något sätt går att rädda det hela. Det måste användas betydligt mer än 5 dl mjöl. De som har kommenterat före mig tycks ha lyckats bra, har de verkligen följt receptet ovan?