Ångkokt lax med lime och örter
De subtila lime- och örtsmakerna höjer laxfilén och gör den till en enkel, elegant och framförallt god fiskrätt.
295 kcal/portion
Ingredienser
4 bitar laxfilé
2 msk färskpressad limesaft
1 msk riven färsk ingefära
2 msk soja
1½ dl korianderblad
1½ dl myntablad
1½ dl strimlad basilika
2 tsk lättrostade sesamfrön
Instruktioner
- Lätt laxfiléerna på ett ugnsfast fat som passar i en ångkokningskorg eller ångkokningsinsats.
- Blanda limesaft, ingefära och soja i en liten skål. Skeda blandningen över fiskfiléerna.
- Sätt fatet i ångkokningskorgen över kokande vatten. Lägg på ett tättslutande lock och ångkoka 15 minuter tills fisken är genomkokt.
- Lägg upp laxfiléerna på ett varmt serveringsfat. Blanda örterna och lägg en handfull örter på varje laxfilé, strö över sesamfrön och servera.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Sååå gott!!!