Ångkokt lax med lime och örter

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

De subtila lime- och örtsmakerna höjer laxfilén och gör den till en enkel, elegant och framförallt god fiskrätt. 295 kcal/portion

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk soja
  • 1½ dl korianderblad
  • 1½ dl myntablad
  • 1½ dl strimlad basilika
  • 2 tsk lättrostade sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Lätt laxfiléerna på ett ugnsfast fat som passar i en ångkokningskorg eller ångkokningsinsats.
    2. Blanda limesaft, ingefära och soja i en liten skål. Skeda blandningen över fiskfiléerna.
    3. Sätt fatet i ångkokningskorgen över kokande vatten. Lägg på ett tättslutande lock och ångkoka 15 minuter tills fisken är genomkokt.
    4. Lägg upp laxfiléerna på ett varmt serveringsfat. Blanda örterna och lägg en handfull örter på varje laxfilé, strö över sesamfrön och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tesslatess 14 februari 2013

    Sååå gott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben