Anglo Saxon Chicken Stew originalrecept

Serverar: 6 portioner

Gammal hederlig engelsk gryta :)

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 kg kyckling i grytbitar
  • 450 g skivad lök
  • 4 st finhackade vitlöksklyftor
  • 175 g hela korn av råg eller korn
  • 3 msk röd- eller vitvinsvinäger
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk torkad salvia
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stekpanna och bryn kycklingen tillsammans med löken och vitlöken.
    2. Tillsätt korn, vatten, vinäger, lagerblad och kryddor. Koka upp, lägg på locket och låt det sedan sjuda i en timme.
    3. Tillsätt salvia och fortsätt att sjuda ytterligare några minuter. Smaka av och krydda extra om det behövs.
    4. Servera med bröd.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben