Anitas frukostbröd á la Astrid

Serverar: 1 portioner

Ett gott och nyttigt brödrecept som har modifierats av min mamma!!

Ingredienser

  • 1 lit. vetemjöl
  • 2 dl grovt mjöl (Grahamsmjöl el. grovt rågmjöl)
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl hel, oskalad mandel
  • Ev. ½-1dl grovhackade valnötter
  • Ca 1½ dl linfrön, hela eller krossade
  • 6-7 torkade aprikoser klippta i mindre bitar
  • 1 lit. lättfil
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, grovt mjöl, bikarbonat, salt, mandel, valnötter, linfrön, torkade aprikoser i en bunke.
    2. Tillsätt lättfil och rör samman till en slät smet
    3. Fördela smeten i 2 smorda avlånga bakformar. Grädda i 175º i nedre delen av ugnen i 60 min. Stjälp upp bröden på galler och låt dem svalna inlindade i bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jagarp 8 juli 2012

    Jättegott. Tog russin ist för aprikoser (hade inga hemma). Hade ingen filmjölk så jag tog lättvaniljyogurt istället. Mycket populärt bröd.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben