Anitas röda äppelpaj

Serverar: 8 portioner

En ovanlig äppelpaj som är minst lika god som den är vacker.

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk honung
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 6 medelstora äpplen (ca 750 g)
  • 1 färsk rödbeta
  • 1 liten bit färsk ingefära, ca 2 cm
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk svarta vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Arbeta samman mjöl, havregryn, honung och smör till en deg.
    3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    4. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
    5. Riv rödbetan och ingefäran fint.
    6. Blanda samman äpplen, ingefära, rödbeta och socker. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över vallmofrön.
    7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Bjud gärna creme fraiche till pajen men den är även god med traditionell vaniljsås.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben