Anjoukaka med mannagryn

En läcker saftig kaka att servera till kaffe eller te, eller varför inte som dessert! Glass eller kylskåpskall vispgrädde, ev smaksatt med några droppar likör serveras till.

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl extra fint mjöl
  • 1 dl mannagryn
  • 1 dl mjölk
  • 2-3 Anjoupäron, skalade och urkärnade
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Rör smör/margarin och socker vitt och pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och mannagryn . Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Lägg på klyftor av färska päron. Grädda på nedersta falsen i ugnen, 40-45 minuter. Låt kakan svalna något innan formens kant tas bort.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sork 19 maj 2011

    Vilken god kaka! Jag gjorde en egen variant med äpple och kardemumma. Tack för ett härligt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben