Anjushkas vegetariska köttlimpa med Chili och franska örter

Limpan kan ätas varm med ris och andra tillbehör, men går även utmärkt att äta kall som pålägg. I sin kalla form får den en fastare koncistens och är lättare att skära upp i tunnare skivor.

Ingredienser

  • 600 g qournbitar
  • 3 grovt rivna soyakorvar
  • 3 ägg
  • 1 medelstor finhackad lök
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 dl bjäst (jästflingor)
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk vegetarian stir-fry sauce
  • 2-3 msk thaisoya
  • 1-2 tsk mörk soya (kulörsoya)
  • ½ dl rödbetssaft
  • Flytande smör eller margarin
  • Limpa 2 Chili och franska örter
  • 1 liten finhackad chilifrukt (thai)
  • 1 krm svart peppar
  • Finhackade franska örter: rosmarin, mejram, dragon, basilika
  • Instruktioner

    1. Smeten: Häll 1 och 2/3 paket quornbitar i en bunke och blanda ner ingredienserna. Arbeta med en stavmixer eller mixer till en någorlunda jämn massa och blanda ner de hela quornbitarna. Smaka av och justera kryddningen efter egen smak. Låt smeten vila i 10-15min eller tills den fått en fastare koncistens.
    2. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör försiktigt ihop. Var försiktig så att du inte mosar sönder fetaosten!
    3. Forma degen till en limpa och lägg den i en smörad form. Pensla över den med flytande margarin eller smält smör. Baka sedan i ugn i 225grader i ca 30 min. Ta ut och låt svalna. Pensla på mer margarin om det behövs! Om du har tänkt använda limpan som smörgåspålägg bör du slå in dem i aluminiumfolje och ställa in dem i kylskåpet när de har svalnat.
    4. Lycka till!
    5. * Tips! Variera mera! Variera dig genom att fin- eller grovhacka ingredienserna. Vill du t ex att fetaosten ska vara mer framträdande i limpan ska osten vara extra grovt hackad. Du kan även välja att ha i hela oliver, eller att strimla paprikan istället för att hacka den. En annan trevlig variant är att ha i hela vitlökar istället för vitlökspulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben