Anjushkas vegetariska skinka

Tid: 1 timme

Som vegetarian kan det vara svårt att hitta prisvärda "köttliknande" påläggsprodukter. Denna "skinka" kan användas som vanligt pålägg med olika typer av kryddning. Om man vill ta bort den "juliga" smaken kan man t ex ersätta senapen med andra kryddor - t ex rosépeppar, paprika, chili, färska kryddor såsom timjan och koriander. Om du tar bort senapen måste du dock öka på mängden vätska - med t ex thaisoya. Receptet är mer eller mindre ett eget men har inspirerats av andra recept jag testat. Jag har prövat mig fram och komponerat ett eget recept som jag är relativt nöjd med. Lycka till!

Ingredienser

  • Skinka
  • 2 pkt qournfiléer
  • 3 ägg
  • 1,5 dl bjäst/jästflingor
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk vegeta
  • 2,5 msk senap (söt-stark)
  • 2 msk vanlig senap
  • 1,5 msk vegetarian stir-fry sauce
  • 1-2 dl rödbetssaft beroende på hur mycket färg du vill ha på skinkan (eventuellt några små tärningar kokt rödbeta)
  • Senapsgriljering
  • 4 msk senap
  • 1 msk socker
  • 1 äggula
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smula sönder quornfiléerna, blanda ner resten av ingredienserna till skinkan och arbeta med en stavmixer eller mixer till en någorlunda jämn massa. Smaka av och justera senapsmängden efter egen smak. Smaksätt även med andra kryddor om du så önskar. Låt smeten vila i 10-15 minuter eller tills den fått en fastare koncistens.
    2. Forma degen till en stor skinka eller till två mindre. Lägg skinkan i en smörad form och pensla över den med flytande margarin eller smält smör. Baka den sedan i ugn i 225 grader i 30-40min. Ta ut skinkan och lyft över den till ett smörpapper. Låt den kallna i några minuter.
    3. Rör under tiden ihop ingredienserna till griljeringen. Är skinkan väldigt torr kan du pensla på lite mer flytande margarin eller smör innan du penslar på griljeringen som på en "vanlig" skinka. Strö över ströbröd och baka den i ytterligare 15 min eller tills den fått fin färg.
    4. Tips! Om du vill att griljeringen ska bli extra spröd kan du droppa lite mer margarin över den ströbrödsbeströdda skinkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben