Anna Panna

Serverar: 4 portioner

En krämigt god kasslerpaj som blir succé bjudningen. Serveras med en god sallad till.

Ingredienser

  • Deg
  • 150 gr smör el marg
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllningen
  • 200 gr kassler
  • 200 gr färska champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 1 burk krossade tomater
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 tsk stött rosmarin
  • 1/2 tsk stött timjan
  • salt & peppar
  • 125 gr philadelphiaost med vitlök
  • ev. riven ost
  • Instruktioner

    Gör pajdegen och tryck ut i en pajform. Låt vila kallt 15 min. Grädda det naggade skalet i 200 grader ca 15 min. Strimla kassler. Fräs champinjonerna. Finhacka lök som får fräsas mjuk utan att ta färg. Blanda i krossade tomater och tomatpurén och låt koka tills all vätska försvunnit. Krydda med stött rosmarin, stött timjan, salt & peppar. Blanda i philadelphiaost. Lägg strimlad kassler i pajskalet. Strö över champinjonerna, häll över röran och strö ev. över riven ost. Grädda nedre delen av ugnen i 200 grader 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben