Anna sallad

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

En mycket god och smakrik vitkålsallad som passar till det mesta men framförallt till husmanskost och pasta.

Ingredienser

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 1 dl persilja
  • 2 dl riven ost (gärna med mycket smak)
  • dressing
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk senap
  • 3 msk olja
  • 1/2 - 1 vitlöksklyfta - pressa i vitlökspress
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Strimla vilkålen i en matberedare eller så delar du vitkålshuvudet på mitten och hyvlar med en osthyvel så du får smala strimlor. Skölj i ljummet vatten.
    2. Blanda med den rivna osten och persiljan.
    3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Dubblera satsen om du tycker att det verkar lite till den mängd vitkål du har. Häll över vitkålen och blanda om.
    4. Sätt plast över salladen och ställ i kylen i någon timme. Därefter är det klart att äta!
    5. Håller sig i flera dagar i kylen!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammis 8 september 2012

    Jättegod...men behövde tillsätta lite salt och peppar och lite mer vinäger..men smaken är som baken

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben