Kakan är bakad i en stor form, 26 cm i diameter. Förvara kakan i kylskåp, då smakar den bäst.
Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl ( 300 g)
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 välmogna medelstora bananer
½ dl kallt kaffe
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter.
- Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
- Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna något innan den serveras.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Underbart god banankaka. För över 20 år sedan smakade jag en banankaka i Norrköping på en uteservering, det är först nu som jag hittat något liknanade. Tack
Har precis bakat och smakat denna underbara banankaka. Hade inget ströbröd hemma utan använde kokosflingor - det gav kakan lite extra 'crunch' :)