Annas bästa banankaka

Kakan är bakad i en stor form, 26 cm i diameter. Förvara kakan i kylskåp, då smakar den bäst.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl ( 300 g)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 välmogna medelstora bananer
  • ½ dl kallt kaffe
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter.
    2. Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
    3. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna något innan den serveras.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (2)

    dillan 30 april 2008

    Underbart god banankaka. För över 20 år sedan smakade jag en banankaka i Norrköping på en uteservering, det är först nu som jag hittat något liknanade. Tack

    starfighter 12 juni 2008

    Har precis bakat och smakat denna underbara banankaka. Hade inget ströbröd hemma utan använde kokosflingor - det gav kakan lite extra 'crunch' :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben