Annas energikakor

Serverar: 12 portioner

Skippa de dyra tillsatstinnade energikakorna på gymmet. Gör egna istället.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • 3/4 dl flytande honung
  • 3/4 dl rapsolja
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl russin
  • 50 g hackade nötter, mandlar och frön, tex sesamfrön, pumpakärnor, solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och honung någon minut med elvisp. Tillsätt olja, gryn, russin och nötter.
    3. Smörj en ugnssäkerform. Platta ut smeten i formen, ungefär lika stor som en halv bakplåt och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler och skär kakan i 12 bitar. Förvara energikakorna i frysen.

    Liknande recept

    5
    20 min
    20-25

    Kommentarer (1)

    lena4 12 mars 2009

    Hur stor ska formen vara ungefär? Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben