Annas köttbullar

Lite experiment ledde fram till de här!

Ingredienser

  • 800 gram blandfärs
  • 8 msk ströbröd
  • 4 msk rostad lök
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 3 tsk salt
  • 3 krm peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd, rostad lök och grädde. Låt svälla. Tillsätt ägg, salt och peppar. Rör om till jämn smet. Tillsätt blandfärs och blanda ihop.
    2. Rulla köttbullar och lägg på vattensköljd skärbräda. Smält smör i ugnen på plåt, lägg på köttbillarna.
    3. Stek i ugn på 175 grader tills de fårr fin färg och är genomstekta. (varierar med storlek och mängd).
    4. Ta vara på skyn och gör gräddsås. Servera med lingon och kokt potatis.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (1)

    Kalaskockan 14 november 2010

    Nystekta, goda köttbullar!

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben