Annas mangochutney

En spännande, kryddstark och mycket fräsch chutney.

Ingredienser

  • 2 mangofrukter, ca 500 g ihop
  • 1 tsk stött koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • ½ dl farin- eller vanligt socker
  • 2 msk vinäger
  • 1 krm riven muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Skala mangofrukterna med vass kniv. Skär fruktköttet i mindre bitar och lägg i en mikroform. Lägg ner allt det övriga.
    2. Täck formen och koka på högsta läge i 10 minuter. Rör om och koka i ytterligare ca 4 minuter. Rör om rejält med en träsked eller annat lämpligt redskap så att det hela blir mer som ett mos. Låt kallna.
    3. Häll upp i en liten burk och förvara i kylskåpet.
    4. Gott tillbehör till ägg, fisk och kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben