Annelies vitlöksbaguetter

Serverar: 2 portioner

Saftiga baguetter med inbakat vitlökssmör. Passar utmärkt till grillat, soppa, på en buffé eller picknick. Glutenfria, äggfria och laktosfria.

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 5½ dl glutenfri mjölmix
  • Olja till utbakning
  • Flingsalt
  • Vitlökssmör
  • 75 g rumsvarmt smör, eventuellt laktosfritt
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Tillsätt fiberhusken och låt svälla i 10 minuter. Blanda ner olja, salt och mjölmix och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    2. Olja in en stor skärbräda eller ett bakbord. Stjälp upp degen och dela den i 2 delar. Platta ut till längder, ca 30x8 cm långa. Pressa ner vitlöksklyftorna i smöret och blanda ordentligt.
    3. Bred vitlökssmöret över degplattorna och rulla ihop till baguetter. Vrid dem några varm och lägg på baguetteplåt eller vanlig plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Låt jäsa i ca 20 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 24 min
    2
    5
    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben