Annicas laxpaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Krämig och god paj som tom uppskattas av sambon som inte gillar fisk!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 4 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 laxfileér, skurna i små bitar
  • 3-4 schalottenlökar, finhackade
  • Ca 150 g fetaost
  • 2 burkar Creme Bonjour Cuisine schalottenlök/gräslök
  • 1 ägg
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga botten och förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
    2. Stek fisken och löken tillsammans. Det är mycket viktigt att fisken inte kryddas, den ska bara stekas. Blanda fisken och löken med fetaost, Creme Bonjour Cuisine och ägget. Häll alltsammans i pajskalet och toppa med riven ost. Grädda ca 35-40 minuter i mitten av ugnen i 200o.
    3. Servera med bröd och sallad.
    4. Pajen går utmärkt att frysa in.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    begeanka 2 oktober 2008

    Detta låter jättegott!

    AMEK 23 juni 2014

    Supergod! Fick högsta betyg av gästerna på midsommarafton så nu vill de ha receptet. Tog hel laxbit då jag tredubblade receptet. Blev lite fyllning över så jag gjorde en liten till. Har några kvar i frysen för oväntade gäster. Kommer att göras fler gånger garanterat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben