Annies rulle

Vad kan man säga! Jättegott fikabröd eller lättlunch om man inte vill ha sött, och fyllningen går att variera på en massa olika sätt! Kan göras laktosfri om man tar laktosfritt smör, grädde och crème fraiche.

Ingredienser

  • Pannkaksrulle
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 50 g margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 knivsudd bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl crème fraiche
  • 1-2 msk pepparrot, riven
  • 1/2 tsk salt
  • Svartpeppar, ev
  • Ex på valfri fyllning
  • Hackad skinka
  • Räkor
  • Tärnad rökt lax
  • Kassler
  • Garnering
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull som inte bränner fast så lätt. Tillsätt vattnet, grädden och mjölet. Koka och rör tills det blir en tjock smet/deg som släpper från kanterna.
    2. Ta av från plattan och vispa ner äggen, ett i taget. Man får röra ganska ordentligt för att få äggen att blandas med smeten, och vara ganska snabb så inte äggen stelnar innan det har blandats.
    3. Bred/tryck ut smeten i smord ugnsform ca 25 x 30 cm. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Lossa pannkakan under med en stekspade, stjälp upp och ner på bakplåtspapper. Låt kallna.
    4. Bred ut fyllningen och rulla ihop från långsidan. Lägg rullen med skarven nedåt på salladsbädd, garnera med klippt dill ovanpå. Skär i skivor vid servering.

    Liknande recept

    4.7
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben