Annorlunda chokladkaka

Mörk chokladkaka som bakas med kokosmjöl och mandelmjöl istället för vanligt vitt mjöl. Den otroligt goda kakan serveras med en härlig apelsinsallad toppad med pistagemandlar.

Ingredienser

  • 20 g kokosolja eller ca ½ dl smör
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • Ca 1 dl kakao
  • 1 dl rörsocker
  • 3 ägg
  • Finrivet skal av 1 tvättad apelsin
  • ½ dl kokosmjöl
  • ½ dl malen mandel
  • 1 tsk bakpulver
  • Tillbehör
  • Vispad grädde
  • Apelsiner
  • Pistagemandlar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält kokosolja eller smör i en kastrull. Lägg ner den brutna chokladen och kakaon, ta kastrullen från värmen. Rör ordentligt så att det blir en jämn smet.
    3. Vispa socker och ägg med elvisp så att det blir lite fluffigt. Riv ner skalet av 1 apelsin i smeten. Blanda kokosmjöl, mandelmjöl och bakpulver i en annan bunke. Tillsätt chokladsmeten i äggsmeten under vispning med elvispen. Vänd ner mjölblandningen för hand.
    4. Bred slutligen den sega smeten i en liten form ca 10x20 cm, antingen väl smord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt kallna, helst i kylen ett par timmar eller tills nästa dag.
    5. Skala och klyfta apelsinerna. Vispa grädden. Servera kakan med vispad grädde, apelsinsallad och hackade pistagemandlar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben