Annorlunda kokoskakor

Serverar: 24 portioner

Här är en variation på vanliga kokoskakor men här är det tillsatt en riven morot och rivet skal av apelsin.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g kokosflingor
  • 50 g smält margarin
  • 1 liten riven morot
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ägg och socker, vispa inte då flyter kakorna ut. Tillsätt kokos och fett. Blanda i morot och apelsinskal. Låt smeten stå ca 10 minuter för att svälla, då behåller kakorna formen.
    3. Lägg smeten med två teskedar, i toppiga klickar på en plåt med bakplåtspapper eller i formar.
    4. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
    5. Lossa kakorna innan de kallnat.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben