Annorlunda kycklingpaj

Serverar: 5-6 portioner

Mycket uppskattad paj av dem som provat. Pajskalet går att förgrädda om man vill, i så fall 200 grader och 10 minuter, men absolut inte nödvändigt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 3 dl skuren vitkål
  • 1 tsk salt
  • 1 påse taco-kryddmix
  • 1 liten burk créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör/olja att fräsa lök och vitkål i
  • 150 gram riven gratängost
  • Instruktioner

    Ugn 225 grader. Arbeta ihop pajdegen och ställ den svalt en stund. Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs tills det mjuknar. Tillsätt kycklingen som delats i mindre bitar , kryddor, créme fraiche och grädde. Rör om och låt puttra en stund. Tryck ut pajdegen i formen, ca 25 cm i diameter och med löstagbar kant. Häll i kycklingröran. Strö över osten. Grädda i ca 25 min. Servera en lättare sallad till och ev. ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Allimac 16 oktober 2008

    Den här var god! Smakar mest kyckling och taco =) Jag hade i 4 dl vitkål och tog bara 1/2 tsk salt - tyckte den var tillräckligt kryddig ändå. Höll dock på att förstöra hela pajen genom att jag använde nån billig färdigriven ost köpt på Citygross (tror det var Wernesson el nåt liknande - oätbar!) Kommer säkert göra om pajen någon gång med "vanlig" ost istället =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben