Annorlunda tigerkaka

En tigerkaka brukar falla de flesta i smaken. Till jul bakar jag min med saffran, apelsin och mörk choklad.

Ingredienser

  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • 1 sockerbit
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3¼ dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 2 msk kakao
  • 100 g grovhackad mörk choklad
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1½ liter.
    2. Stöt saffranet och sockerbiten i en mortel. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten.
    3. Dela smeten i två delar. Smaksätt den ena med saffran och apelsinskal. Blanda i kakao, hackad choklad och vatten i resten av smeten. Bred ut den ljusa smeten i formen. Klicka ner den mörka smeten i den ljusa.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt svalna något innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben