Annorlunda tjälknöl

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 17 timmar

Perfekt när man får många gäster. Gjorde detta till 22 personer och med potatisgratäng, grönsallad och hembakat bondbröd blev det en succé.

Ingredienser

  • 1-1½ kg kött nöt eller vilt
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • 1 msk socker
  • ½ msk krossad svartpeppar
  • 1 dl rapsolja
  • 4 msk kinesisk soya
  • 4 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 knippe gräslök
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet på galler och stek i 75 grader i ugnen 10-12 tim.
    2. Koka ihop vatten, salt, socker och krossad svartpeppar. Låt svalna. Lägg i köttet i minst 5 tim. Ta upp köttet och skär i tunna skivor och lägg på ett fat. Blanda rapsolja, soyan, vitlöken och fördela marinaden över köttskivorna. Strö över den klippta gräslöken. Låt stå och dra i minst 3 tim före servering.

    Liknande recept

    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (1)

    mat-ilda 6 april 2010

    Den godaste tjälknöl man kan äta .Längtar redan till nästa gång jag får äta den.Tack för det goda receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben