Anoullas fyllda pannbiffar

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Goda grekiska fyllda pannbiffar. Passar både vardag och vid festliga tillfällen.

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs (eller nötfärs)
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 50 g storbladig persilja
  • 1/2 dl ouzo
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 tsk kummin
  • 1 tsk oregano
  • Olivolja
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 300 g färsk svamp
  • 150 g edamerost i skivor
  • 180 g fetaost
  • 1 dl vin
  • Instruktioner

    Finhacka löken och fräs den i olja tills den är mjuk. Blanda köttfärsen, löken, den finhackade persiljan, ouzo, ägg, kummin och oregano i en skål. Salta och peppra. Blanda ihop väl. Om smeten är lös, blanda i lite skorpmjöl. Förbered fyllningen: Finhacka svampen, fräs den i lite olivolja och häll till sist på vinet. Låt koka ihop. Smula ner fetaosten med händerna och blanda. Tag lagom smet till en pannbiff, forma en platt skiva, lägg däri edamerost, sedan svamp- och fetaost. Vik sedan pannbiffen "dubbel" och tryck med fingrarna runt om för att stänga till pannbiffen. Stek i ugnen i ca 170 grader ungefär 25 minuter. Man kan också med fördel grilla pannbiffarna. Serveras med sallad och friterad potatis, potatismos eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben