Ansjovisbrulée med hasselnötter och dill

Serverar: 6-8 portioner

Läcker brulée med både sälta och knaprighet.

Ingredienser

  • 1 burk ansjovisfiléer, 100 g
  • 1½ dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 krm svartpeppar
  • Nötblandning
  • 1 dl rostade, skalade hasselnötter
  • ½ citron
  • ½ kruka dill
  • 1 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Låt ansjovisen rinna av. Mixa den, grädden, äggulorna och pepparn till en slät smet. Fyll smeten i små portionsformar som tål ugnsvärme. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter eller tills bruléerna stelnat. Låt dem svalna.
    3. Hacka hasselnötterna grovt. Skölj citronen och riv skalet. Hacka dillen. Blanda nötter, citronskal, dill och olja. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Servera bruléerna med nötblandningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben