Apelsin- kladdkakemuffins

Serverar: 32 portioner

Kladdkakemuffins. Enkla att göra! Dessa smakar lite apelsin.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 5 msk florsocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 8,5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 4,2 dl vetemjöl
  • 2,5 msk apelsinjuice
  • 1,5 msk grädde
  • 200 g smält smör eller margarin
  • 150 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 32 st bakformar i papper på en plåt.
    2. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
    3. Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver, florsocker, grädde och apelsinjuice. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret.
    4. Smält 150 g blockchoklad och tillsätt det. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i bakformarna.
    5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Morada 21 maj 2012

    Jag gillade det. Jag tar med mig ett par av de här och en spraygrädde till en kompis som fyller år idag... Men jag tyckte 10 minuter var för kort tid, efter 10 minuterna rann de fortfarande ur formarna lite för mig när jag tog ut plåten... mina fick 17 eller 18. Jag kanske hade lite för mycket i varje form. Sen sa min lillebror när han smakade på smeten att det smakade för lite apelsin. Jag hade drickfärdig apelsinjos, så jag fyllde på med en matsked till. Jag tror att joskoncentrat är bättre?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben