Apelsin- och chokladkaka

Serverar: 1 portioner

mmmm

Ingredienser

  • 3 Ägg
  • 2 1/2 dl Socker
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 75 g Smör eller margarin, smält
  • 1/2 dl Vatten
  • 1 paket SM Apelsinskal, hackat
  • 1 paket Chokladkulor
  • GLASYR
  • 1 1/2 dl Florsocker
  • 1 1/2 msk Saft av apelsin
  • 1 paket SM Apelsinskivor
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en rund sockerkaksform. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner resten av ingredienserna. Grädda på nedersta falsen 175°C i 45-50 min. Tag ut kakan och låt svalna.
    2. Blanda florsocker och apelsinsaft. Ringla glasyren över kakan. dekorera med apelsinskivor.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben