Apelsin och Chokladkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar

Låter gott

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 dl sötmandel = 100 g
  • 3 dl socker
  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 1 påse hackat apelsinskal ( 50 g)
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk pakpullver
  • Instruktioner

    Tvätta apelsinen noga. Riv av skalet och pressa ut 1 dl saft. Hacka choklad och mandel grovt. Rör ut socker och fett poröst. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt choklad och mandelhacket, pressad saft och hackat apelsinskal. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Blanda jämn smet. Häll den i en smord och bröad rund form ( ca 2 liter) Grädda i nedre delen av ugnen 1-11/4 tim Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Kakan blir bäst om den får stå tills nästa dag innan den skärs upp eller läggs i frysen. Garnera med florsocker vid servering. Använd pepparkaksmått som mal.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben