Apelsin- och honungsgriljerad julskinka med chutney

Ett annorlunda sätt att griljera julskinkan.

Ingredienser

  • 3-4 kg kokt julskinka
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl konc. apelsinjuice
  • 1 dl ljus fransk senap
  • 3 msk ströbröd
  • 1 äggula
  • Chutney
  • 3 dl tärnat apelsinkött
  • 3 dl tärnat mangokött
  • 3 dl tärnat ananaskött
  • 1 lime
  • 2 ½ dl socker
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 1 finhackad chilifrukt, tex. spansk peppar
  • 20 g färskriven ingefära
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till griljeringen och bred över skinkan. Griljera i 200 graders ugnsvärme i ca 15 minuter, tills ytan är vackert gyllenbrun.
    2. Skär frukten i ca ½ cm stora kuber .Riv skalet på limen och tärna fruktköttet.
    3. Blanda alla ingredienser till chutneyn och låt den koka på svag värme i 15-20 minuter, tills den börjar tjockna. Smaka av med ev. mer socker och chili.
    4. Servera chutneyn till skinkan, som alternativ till senap.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (1)

    UllaC 27 oktober 2008

    Det här receptet gillar jag, det är verkligen annorlunda. Skall pröva det när det är dags för skinkan! Ha en bra kväll! Ulla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben