Apelsin och ingefärsglaserade revbensspjäll

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Jättegoda på julbordet, men testa även att grilla dem på sommaren. En coleslaw och pommes och dagen är gjord.

Ingredienser

  • 1 ½ kg tjocka revbenspjäll
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk salt / liter vatten
  • Flingsalt
  • Glasering
  • 2 msk flytande honung
  • 2 dl pressad apelsin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chiliflakes
  • Garnering
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i klyftor. Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Lägg i revbenen och löken och koka upp igen. Låt sjuda utan lock i ca 1 ½ timma. Låt kallna i lagen.
    2. Sätt ugnen på 250 grader/ tänd grillen. Blanda alla ingredienser till glaseringen i en kastrull. Låt koka ihop till en simmig konsistens ca 15 minuter.
    3. Skär spjällen i portionsbitar och lägg dem på en plåt. Pensla spjällen runt om med glaseringen och stek dem mitt i ugnen ca 25 min eller grilla dem på grillen tills de fått fin färg.
    4. Strö över flingsalt och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben