Apelsin- och kanelbräserad fänkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Passar väldigt bra till viltkött, ex. rådjur, älg mm

Ingredienser

  • 1 stort fänkålshuvud
  • Flingsalt
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • 1 apelsin , rivet skal och pressad saft
  • 1 kanelstång
  • Instruktioner

    1. Skär bort roten och stjälkarna på fänkålen och skär den i tunna skivor. Strö över ett par nypor flingsalt och låt stå i 10 minuter.
    2. Fräs fänkålen i olivolja med kanelstången i 2-3 minuter, tillsätt nymalen svartpeppar efter smak. Tillsätt saften från apelsinen och koka tills saften kokat in. Häll i det rivna skalet från apelsinen och ev. lite extra flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stiffe62 22 april 2009

    Varför har inte detta receptet blivit godkänt? Jag har inte fått något mail om vad som är fel. //Stefan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben