Apelsin- och teriyakimarinerade kycklingspett

Serverar: 4-6 portioner

Såg mycket gott ut ett måste att prova i sommar.

Ingredienser

  • 1 bit ingefära
  • 2 apelsiner
  • 3 msk teriyakisås
  • 2 majskolvar, färska
  • 2 schalottenlökar
  • 4 kycklingfiléer
  • Instruktioner

    1. Skala och dela ner en liten bit färsk ingefära, ca 2 msk när den är hackad. Lägg ner i en kastrull. Pressa över juice från 2 apelsiner. Låt koka upp. Sila av ingefärsbitarna. Tillsätt 3 msk teriyakisås. Låt koka ihop på spisen.
    2. Förkoka färska majskolvar med skal i ca 5 minuter. Skala och dela sedan i ca 3-4 cm stora bitar. Dela ner löken och kycklingfiléerna i lagom spettstora bitar, 5-6 per filé.
    3. Varva majs, lök och kyckling på blötlagda grillspett. Lägg spetten på ett fat och häll marinaden över. Låt dra i någon timme.
    4. Grilla sedan, gärna i ytterkanten på grillen, tills kycklingen är klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben