Apelsin- och yoghurtkaka i långpanna

Serverar: 30 portioner

Saftig kaka med apelsinsmak.

Ingredienser

  • 6 2/4 dl vetemjöl
  • 200 g finhackad sötmandel
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 st ägg
  • 500 g grekisk yoghurt
  • 3 dl solrosolja
  • 2 st citroner, skalet
  • 2 nypa salt
  • Apelsinsirap
  • 3 dl vatten
  • 2 2/4 dl strösocker
  • 2 st apelsin, saft och rivet skal
  • 1 st pressad citron
  • 10 st krossade kardemummafrön
  • Instruktioner

    1. Häll vatten, socker, fruktsaft och kardemumma i en kastrull. Värm långsamt under omrörning så att sockret löser sig. Låt koka 7 minuter och sedan svalna.
    2. Värm ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en långpanna. Lägg alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser en i taget och rör ihop till en smet. Häll upp i formen och grädda i ygn ca 30 minuter.
    3. Låt svalna i 10 minuter och häll sakta över sirapen. Strö på florsocker strax innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben