Apelsinbullar med kokos

Serverar: 40 portioner

Härliga bullar med apelsin och kokos.

Ingredienser

  • 150 g smör, rumstempererat
  • ca 15 dl kärnvetemjöl med fullkorn, Kungsörnen
  • 1 dl vit baksirap eller strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, malen
  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk, 37°
  • Fyllning
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 100 g kakfyllning ”apelsinskal”
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl kokosflingor
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250º Skär smöret i skivor eller klicka ner det i köksmaskinens skål eller i en degbunke. Mät upp 14 dl av mjölet, spara 1 dl till utbakningen.
    2. Häll i bunken tillsammans med sirap, salt, kardemumma och smulad jäst. Häll på den ljumma mjölken. Arbeta kraftigt ca minuter till en smidig deg.
    3. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 50 cm.
    4. Rör samman smör, kakfyllning, vaniljsocker och ströbröd till fyllningen. Bred hälften över degen. Strö över 1/2 dl kokosflingor.
    5. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt eller i pappersformar. Gör likadant med den andra delen av degen. Låt bullarna jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
    6. Pensla bullarna försiktigt med ägg och strö över pärlsocker.
    7. Grädda i mitten av ugnen, ca 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Ströbröd i fyllningen gör att den inte flyter ut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben